Bogdan PETRY

Despre

Bogdan Willkrin Petry grafician și ilustrator. Unul din cei mai renumiți caricaturiști români. Străbunii săi paterni erau din familia nobiliară germană Petry, gravori germani veniți în România din Koln iar din partea mamei (Ivancov) are rădăcini rusești, strămoșii săi fiind staroveni (ruși cu bărbi mari ce se îndeletniceau cu pictura bisericilor). Fiul scriitorului, profesorului și pictorului Marian Petry și fratele scriitorului Cezar Petry.

Animator și story-board-ist în cadrul Animafilm România, Dacodac, Animadream, Neptuno (între 1990-1996). Ilustrator de carte în cadrul editurii „Univers Enciclopedic“ (1997-1999). Caricaturist în cadrul cotidianului „The Oregonian“, Oregon, SUA (2000-2002). Ilustrator al mai multor publicații și reviste de prestigiu din România („Pro Sport“, „Penthouse“, „VIVA“, „Maxim“ din 2004 – prezent).

A participat cu lucrări de grafică și pictură la diferite expoziții colective organizate în timpul anilor de studiu și la altele organizate în Câmpulung Muscel de Cenaclul de arte plastice „Ion D. Negulici“ (ultima, în 1988).

Numele său este menționat după 1990 în presa locală, națională și internațională, la radio și tv: PRO TV, Prima TV, Antena 1, Tele 7abc și TVR1.

În prezent, grafician al revistei „Academia Cațavencu“ unde a ilustrat și minialmanahurile BD „Cațavencu la munte și la mare“ ce au atins tiraje de peste 30 000 de exemplare.

Bogdan Petry declară că graficianul care a avut o foarte mare influență asupra sa a fost Andre Cheret.