Angela RUSU

Despre Angela

Angela Rusu s-a nascut în zodia Racului, în 1974 la Gherla, in judetul Cluj si are doua fete (Larisa,21 ani şi Rebeca, 13 ani). Este absolventa a Liceului Teoretic `Ana Ipatescu` din Gherla (sectia Filologie-Istorie) si a Scolii Populare de Arta din Cluj-Napoca (clasa Canto-Muzica populara, prof.Cristina Jiman). Acum urmeaza cursurile Facultatii de Drept.

Debutul oficial al Angelei Rusu in lumea muzicii a avut loc pe 7 martie 2000. A fost angajata a Ansamblului `DOR TRANSILVAN` din Bistrita (2001-2003) .

Angela Rusu a lansat pana acum mai multe albume (‘Nu tine dragostea, ascunsa in inima ta’,’M-am imprietenit cu viata’,’Azi pun pret pe viata mea’,’Pacat omule, pacat’ `Inima mea de-ar grai`, `La multa lume-am cantat`, `Joacă omule si bea`, `Dor de mama, dor de tara`, `Asa este viata`, `Sculati boieri mari` – Colinde).

Hit-ul sau intitulat `Tate Şogortele` a dat si numele albumului lansat la Casa de Discuri `Electrecord`.

Desi a debutat tarziu, a facut-o cu impact la marele public si cu un succes extraordinar. `A te distinge in aceasta bogatie de rapsozi si performeri muzicali este o mare realizare` – se scria intr-o cronica dedicata interpretei.

`Meritul Angelei Rusu este ca a crezut in sine si a izbutit. Intre solistii de aici sau din alta zare, ea se personalizeaza firesc, prin timbrul vocal si stil de interpretare si mai ales, prin repertoriu, acesta trebuind sa fie pentru fiecare interpret, `averea` luată in traista, cu sine, atunci cand a plecat de acasa. Angela Rusu stie ca repertoriul autentic traieste din merindea sa, nu dintr-a altora. Un adevar staruie să fie spus: foarte putini interpreti din partile Gherlei se pot lauda cu un album lansat sub culorile Electrecord!…

Dupa stiinta noastră din `89 incoace, Angela Rusu este singura interpretă care se poate lauda cu o asemenea performanta!`.